Πόσες φορές είμαστε σε μια σχέση και περνάμε μεν καλά, από την άλλη όμως αγωνιζόμαστε να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια. Τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε ένα διάλειμμα από τη σχέση μας ;

Ειδικά αν αυτό συμβαίνει στην αρχή της σχέσης, στα μέλια και στις αγάπες, όταν δενόμαστε συναισθηματικά με τον άλλον, όλη η προσπάθεια ξεφουσκώνει και νιώθουμε την ανάγκη να αποτραβηχτούμε και να μείνουμε λίγο μόνοι μας λόγω πίεσης και επειδή τα δίνουμε όλα.

Πότε το διάλειμμα όμως είναι κακή ιδέα ;

Αν θυμάσαι και στη σειρά Φιλαράκια (“Friends”) ο Ross τσακωνόταν με την Rachel για εκείνο το διάλειμμα που είχαν κάνει στη σχέση τους.

Πολύ συχνά τα ζευγάρια παίρνουν λάθος αποφάσεις και ζητάνε να κάνουν ένα διάλειμμα στη σχέση τους για τους λάθους λόγους.

Μετά το χρησιμοποιούν σαν εκδίκηση ή για να φύγουν από αυτή τη σχέση, επειδή είναι θυμωμένοι. Αυτό είναι άσχημο, διότι έτσι δεν σώζεται μια σχέση.

Ίσως πάλι ο ένας από τους δυο να μην έχει το θάρρος να τερματίσει αυτή τη σχέση και έτσι ζητάει διάλειμμα ώστε να ξεφύγει με κάποιο τρόπο από αυτήν.

Πότε όμως χρειάζεται ένα διάλειμμα ;

Όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση και επειδή το ζευγάρι έχει κουραστεί να παλεύει για αυτή τη σχέση, αποζητά ένα διάλειμμα ώστε να ξεκαθαρίσει ο καθένας τι θέλει από τον άλλον.

Είναι σκληρό, άλλωστε, τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να τσακώνονται συνεχώς, δημιουργώντας ένα ασταθές και αγχωτικό περιβάλλον τόσο για αυτούς, όσο και για τα παιδιά τους.

Θέλεις ντε και καλά να δοκιμάσεις το διάλειμμα; Τότε έχε στο μυαλό σου τα εξής:

  • Βάλτε όρια: Και σου παραθέτω ξανά το παράδειγμα από τη σειρά “Friends” όπου είχαν ξεπεράσει τη γραμμή και κάθε φορά που υπήρχαν νεύρα, λέγανε “Ήμασταν σε διάλειμμα”. Δε χρειάζεται όταν τελειώσει αυτό το διάλειμμα να το χτυπάτε ο ένας στον άλλον.
  • Δείτε τι σκοπό έχετε από αυτό το διάλειμμα:Θέλετε να απομακρυνθείτε για λίγο ο ένας από τον άλλον ; Θέλετε να δουλέψετε μαζί τη σχέση σας έχοντας όμως αποστασιοποιηθεί ; Εάν όμως συνεχιστεί το να μη βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος και συνεννόησης τότε το διάλειμμα και ίσως ο χωρισμός να είναι οι κατάλληλες λύσεις για εσάς.
  • Επαφή :Πρέπει να σκεφτείτε το αν θα έχετε επαφή. Συχνά, όταν κάνουμε διάλειμμα θέλουμε να πάρουμε το χρόνο μας. Για αυτό λοιπόν δε χρειάζεται κάθε μέρα να επικοινωνείτε. Μπορείτε να μιλάτε μια στο τόσο, ώστε να μην πιέζεστε και να δίνετε ο ένας στον άλλον χρόνο και χώρο.
  • Μην κάνετε το διάλειμμά σας γνωστό σε όλους:Δε χρειάζεται να ξέρουν όλοι την προσωπική σας κατάσταση, γι’ αυτό μην το ανακοινώσετε στα social media.
  • Διάρκεια διαλείμματος :Πρέπει να σκεφτείτε πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτό, ώστε να ξαναβρεθείτε και να μιλήσετε για τη σχέση σας. Αν αυτό διαρκέσει πολύ, τότε πρέπει να μιλήσετε για χωρισμό, γιατί δεν γίνεται να περιμένετε ο ένας τον άλλον για πάντα.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος δείτε τα πράγματα πιο ήρεμα. Αν δεν έχετε σκοπό να γυρίσετε στο ταίρι σας, κοιτάξτε να είστε ξεκάθαροι από την αρχή και όχι να του δίνετε ελπίδες ότι θα γυρίσετε ξανά, διότι αυτό είναι πολύ άσχημο.